
Video can’t be displayed
This video is not available.
ummi grilled fish paste - seafood fried rice
ingredient:
Bahan-bahan:- 2 sudu besar minyak masak- 2 sudu besar Ummi® Pes Perencah Ikan Bakar- 2 ulas bawang putih besar, 2 bawang merah, 2 keping cili, cincang halus- 150 g udang kecil (dimasak atau mentah), sotong, dada ayam dihiris nipis- 5 cawan nasi yang dimasak- 1 cawan sayur- 2 sudu besar perasa (gula, garam)
(PILIHAN):- Kaffir Lime- Salad- Keropok Ikan- Telur goreng
(PILIHAN):- Kaffir Lime- Salad- Keropok Ikan- Telur goreng
method:
1. Panaskan minyak dalam kuali besar di atas api sederhana tinggi.2. Masukkan bawang putih dan bawang merah, dan cili tumis selama 2 minit.3. Masukkan udang / sotong / dada ayam masak selama 2 minit.4. Masukkan 2 sudu besar Ummi® Pes Perencah Ikan Bakar5. Masukkan nasi yang telah dimasak. Goreng nasi selama 5 minit, masukkan sayur, gaul sehingga semua nasi bersalut sebati dengan sos.Hidangkan segera, hiaskan dengan kapur segar, salad, keropok ikan dan telur goreng di sebelah.